info@boszwembaden.nl 0571-280720

Lamellendek zwembadafdekking

Lamellendek zwembadafdekking

Home » Zwembaden toebehoren » Zwembad afdekking » Lamellendek zwembadafdekking

De lamellenafdekkingen zijn optisch en technisch de beste zwembadafdekking die leverbaar is. De hydrodeck zwembadafdekking heeft een hoge isolatiewaarde en is leverbaar met solar waardoor ’s zomers uw zwembad gemiddeld ruim boven de 25 ˚C uitstijgt. De lamellenafdekking gaat met een druk op de knop open en dicht.

Lamellen

Een HydroDeck lamellenafdekking bestaat uit losse pvc of polycarbonaat lamellen die in elkaar gehaakt worden en dan een groot en sterk geheel vormen. Een lamel bestaat uit verschillende luchtdichte kamers die door middel van een einddop afgedicht worden. De productie van een lamellenafdekking is altijd maatwerk. Niet alleen de lamellen maar ook de montage wordt volledig afgestemd op het zwembad en de technische mogelijkheden.

Solar-lamellen

Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze goed ingepast kunnen worden in de omgeving van het zwembad. Naast gekleurde lamellen zijn vooral de solar-lamellen een groot succes. Solar-lamellen vangen zonnewarmte op: de bovenlaag is transparant en laat de warmte door, de onderlaag is zwart en wordt warm. Deze warmte wordt doorgegeven aan het water. Door de toepassing van solar-lamellen wordt het bijverwarmen van het zwembad in veel gevallen overbodig en wordt het zwemseizoen verlengd.

Bediening

Lamellenafdekkingen worden meestal bediend door motoraangedreven rolsystemen. Door middel van één druk op de knop rolt de afdekking automatisch op en af. Binnen enkele minuten is het zwembad gereed voor gebruik.

OnderhoudVoordelenSpecificatiesVeiligheid

Door het afdekken van het zwembad met een lamellenafdekking wordt het zwembad afhankelijk van de watercirculatie ook minder vervuild. Doordat het onder de lamellen donker is wordt de algengroei en dus ook het chemicaliëngebruik sterk verminderd.

Wilt u meer informatie? Ontdek uw mogelijkheden!

Energiebesparing

Het afdekken van het wateroppervlak maakt het verdampingsverlies nihil. Afdekken met een goed isolerende afdekking vermindert ook de convectie- en uitstralingsverliezen. Afdekken met solarlamellen laat zonnewarmte toe en geeft energiewinst. De verwarmingskosten kunnen met een lamellenafdekking met 50 – 80% teruggebracht worden. En met solarlamellen wordt bijverwarming normaliter overbodig.

Veiligheid

Solarlamellen zorgen voor een goede, milieubewuste verwarming van het water. HydroDeck afdekkingen kunnen met behulp van pasklare in- en opbouwsystemen perfect worden ingepast in de omgeving van het zwembad. Als bediening kan gekozen worden voor een eenvoudige sleutelschakelaar of ee draadloze afstandsbediening.

Binnenbad

In de afgedekte situatie ontstaat geen vocht meer, zodat de ontvochtigingsunit en ventilatie kan worden uitgeschakeld. Tevens kan dan ook de haltemperatuur en de relatieve vochtigheid worden verlaagd. Hierdoor bespaart u op:

  • De verwarmingskosten van de zwemhal, de ventilatielucht en het water
  • Het elektriciteitsverbruik van de ontvochtigingsunit en de ventilatoren
  • Het onderhoud aan de gebouwen en de apparatuur

Verwarming

Solar-lamellen hebben afhankelijk van de geografische ligging voldoende capaciteit om hoge watertemperaturen te bereiken. Normaliter kan bijverwarming dan ook vervallen en kan het zwembad met duurzame energie voldoende verwarmd worden. Ook op minder zonnige dagen zorgt de infrarode straling in diffuus licht voor warmte. Solar-lamellen zijn verkrijgbaar in 2 materialen: PVC of Polycarbonaat. In Noordeuropa met minder UV belasting voldoet PVC. In zuidelijke regio’s of landen met strenge winters is polycarbonaat de beste keuze.

Wilt u meer informatie? Ontdek uw mogelijkheden!

Kleuren: wit, grijs, blauw, transparant en solar

Prijs: vanaf € 57,12 per m².

Wilt u meer informatie? Ontdek uw mogelijkheden!

Lamellen hebben een hoog drijfvermogen en vormen zo een veilige afdekking voor kleine kinderen. Lamellenafdekkingen, mits gecertificeerd en op de juiste wijze geïnstalleerd, voldoen aan de Franse veiligheidsnorm NF-P 90-308.

Wilt u meer informatie? Ontdek uw mogelijkheden!