info@boszwembaden.nl 0571-280720

Overloopzwembad

Overloopzwembad

Bij een overloopzwembad loopt het zwembadwater over de randstenen in een goot. Het waterniveau is dus vrijwel gelijk aan uw terras of tuin. Door deze strakke afwerking behoort een overloopzwembad tot de meest aansprekende die er zijn.

Bij dit type zwembaden zijn de keuzes en mogelijkheden onbeperkt. Alle vormen, dieptes en maten zijn te realiseren. Het onderhoud is eenvoudig omdat al het drijfvuil in de buitenrand van het zwembad wordt opgevangen. Deze zwembaden zijn wel duurder in aanschaf en gebruik. Het zwembad moet ten eerste volledig waterpas gebouwd worden voor een optimaal beeld en er moeten extra regelingen worden ingebouwd voor de vulling en verwarming. Het water wat over de rand gaat moet automatisch weer aangevuld worden. Dat gebeurt met een buffertank. Een overloopzwembad verliest ook meer warmte dan een normaal bad, het water dat in de overloop goot wordt opgevangen koelt snel af. Het wordt buiten het bad gefilterd en moet verwarmt worden voor het terugkomt in het bad.

 

Overloop zwembadMeer voordelen

Voordelen van zwembaden met overloop

OverloopzwembadBehalve dat een overloopzwembad er prachtig uitziet is er nog een ander belangrijk voordeel: omdat er geen water onder de rand blijft staan, blijft vervuiling tot een minimum beperkt. Een overloopbad heeft een uitstekende en snelle doorstroming, waardoor het water en het bad schoner zijn dan andere zwembaden.

Specificaties van een overloopzwembad

  • Zowel voor binnen- als buitenzwembaden
  • Onbeperkte mogelijkheden voor de vorm van het bad
  • Onbeperkte mogelijkheden voor de maatvoering en diepte
  • Groot aanbod in vormen, kleuren en afwerking

Wilt u meer informatie? Ontdek uw mogelijkheden en neem contact met ons op!

Contact opnemen